Laura 190 valkoinen riippuvalaisin, Innojok

136,00

Klassinen, yksinkertaisen kaunis, riippuvalaisin

Laura on Lisa Johansson-Papen suunnittelema riippuvalaisin, joka valaisee tarkasti ja häikäisemättä rajattua tilaa. Valo suuntautuu pyöristetyn kartion mallisesta kuvusta suoraan alaspäin. Valaisin on näyttävä sekä yksinään että ryhmään sijoiteltuna. Innolux Laura valaisin on yksinkertainen, mutta sen kuvun kaari on harkitun tyylikäs.

Osta myös
  • Myymälämalli
    Tarjous!

Laura 190 valkoinen riippuvalaisin:
Design: Lisa Johansson-Pape 1959
Valmistaja: Innojok
Mitat: Ø 190 mm, korkeus 283 mm, johdon pituus 2 metriä
Lampputyyppi: E27
Materiaali: Alumiini
IP luokitus: IP 20
Valon lähde: Ei sisälly toimitukseen
Toimitus: Tilaustuote, toimitusaika 3-6 arkipäivää tilauksesta.

Lisätiedot: Valaisin on saatavana messingin värisenä, harmaana, valkoisena sekä mustana. Valaisin sopii asennettavaksi hyvin esimerkiksi ruokapöydän päälle, sillä valkoinen sisäpinta heijastaa valon tehokkaasti alaspäin.

Lisa Johansson-Pape

Huonekalusuunnittelija, tekstiili- ja sisustussuunnittelija (1907-1989)
Lisa Johansson-Pape valmistui huonekalusuunnittelijaksi vuonna 1927. Hänen uransa muotoilijana oli pitkä ja monipuolinen. Johansson-Papen huonekalut olivat hyvin funktionaalisia. Niiden suunnittelu pohjautui perusrakenteen kestävyyteen.
Vuonna 1942 hän aloitti uransa valaisinsuunnittelijana ja suunnitteli useita ajan hengen mukaisia design-valaisimia muun muassa Stockmann-Ornolla. Valaisimien materiaaleina olivat emaloitu metalli, akryyli ja lasi.
Ensisijaista Johansson-Papen suunnittelussa oli valaisimen tekninen toimivuus ja käytännöllisyys tiloissa. Hän suunnitteli Suomessa useiden suurten tilojen, kuten sairaaloiden, kirkkojen ja laivojen, valaistuksen ja valaisimet.
Johansson-Pape toimi Suomen Käsityön Ystävien taiteellisena johtajana muiden töidensä ohessa 1951–1985, ja hänet tunnettiin myös tekstiilien, ryijyjen ja mattojen suunnittelijana.
Lisa Johansson-Papen työt edustivat Suomea useissa kansainvälisissä näyttelyissä 1930-luvulta alkaen. Milanon triennaalissa 1951 hänen valaisimensa saivat hopeamitalin sekä 1954 triennaalissa kultamitalin. Johansson-Papelle myönnettiin ProFinlandia -mitali 1957.