1960 ruokailuryhmä 6:lle, tammi/musta

2970,00 2175,00

1960 sarjassa näkyy menneen ajan selkeä ja kevyt muotokieli, joka on tuotu tähän päivään. Nykyaikaisilla valmistusmenetelmillä ja Puulon Oy:n ammattitaidolla sarjan valmistus on yksinkertaisempaa kuin lähes 60 vuotta sitten. Viimeistelty jälki ja laatu vaativat silti useita vaiheita ja on edelleen käsityötä. Tuolin keveys tekee siitä mainion valinnan keittiöön. Tarjoushintaan myymälämalli.

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,

Materiaali: Kansi tammiviilutettua koivuvaneria ja jalat massiivikoivua. Pintakäsittely:  katalyyttilakka. Vakioväri: Jalkaosa musta, kansi tammi luonnonväri. Pöydän kansi on hieman ovaali, koko 185*95 cm Huom: Tuote on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Pöydän jalat ovat irrotettavissa.

1960-sarjan syntyhistoria vie kauas, aina vuoteen 1957, jolloin suunnittelija Risto Halme opiskeli Ateneumissa, Taideteollisessa oppilaitoksessa. Yhtenä oppiaineena olivat viilulaminaattitaivutteiset tuolit. Aihetta opiskeltiin piirtäen ja taivutellen pahvista prototyyppejä. Harjoituksen ohessa syntyi myös tämän sarjan alkuidea.

”Ensimmäinen luonnos 1960-tuolista on vuodelta 1957. Vuosien myötä idea on noussut esiin eri muodoissaan. Modernisoidulle 60-luvun mallille on selkeästi nyt olemassa tilaus sekä huonekalukaupan ja asiakkaiden, että myös valmistaja Puulon Oy:n puolelta,” Risto Halme kertaa tuolin syntyhistoriaa.”